Atragerea crapilor cu pungi PVA

atragerea_crapului_folosind_pungile_de_pva

O metoda atunci cand se folosesc boilesuri in pungi de PVA, este sa adaugi cateva momeli zdrobite. Bucatile sub forma de pudra si particule din momelile zdrobite se vor ridica incet, astfel ca orice peste isi poate gasi adapost in carligul vostru. Acestea se vor ridica  in momente diferite si la viteze diferite daca te asiguri ca particulele provin de la boilesuri de diferite dimensiuni. Aceasta metoda PVA va reprezenta o atractie pentru orice peste care trece prin zona.

O alta utilizare eficienta a a acestei tactici PVA, este atunci cand pescuiesti crapi imensi in buruieni. O punga PVA poate fi ascunsa in smocurile de ierburi, ascunsa, fara a fi detectata de catre crapi.cum_atragem_crapul_folosind_pungile_de_pva

Este de asemenea o modalitate mai buna de a atrage crapi, decat prin atractantii lichizi PVA utilizati frecvent, pentru ca exista particule reale de hrana, care se ridica la suprafata. Un lichid se va dispersa, pur si simplu, dupa ce paraseste punga, iar crapii nu vor stii exact de unde provine semnalul de hrana. Boilesurile zdrobite fin, plutesc in afara buruienilor, astfel ca crapii vor putea localiza exact unde este hrana.

Tips& Tricks atunci cand folositi metoda cu pungi PVA

 1. Plaseaza o tableta aromatizata care se dizolva, inauntrul pungii inainte de a arunca. Odata ce punga se dizolva, tablet va continua sa aromatizeze inca o ora, astfel incat crapii vor putea sa localizeze carligul vostru.
 2. Incearca sa folosesti din belsug zahar pudra, pentru a acoperi momeli umede cum ar fi porumb,canepa sau neghina.Acest lucru iti confera un avantaj, deoarece alti pescari nu vor putea plasa aceste momeli atat de aproape impreuna. In plus, zaharul ii da momelii un gust dulce , pe care crapii par sa-l iubeasca!
 3. Pune groundbait uscat sau seminte de ardei iute in interiorul pungii, pentru a atrage prin alt mod crapii. Poti utiliza, de asemenea, si seminte de canepa pentru aceasta metoda. Acestea vor pluti deasupra, dup ace punga se va topi.
 4. Atunci cand pescuiesti crap pe paturi de buruieni, incearca sa lasi suficient aer in punga, astfel incat sa se scufunde incet. Acest lucru va ajuta ca momelile sa fie eliberate incet, fara a ramane agatate in buruieni, si astfel ascunse de crapi.modalitati_de_atragere_a_crapului_folosind_pungi_pva
 5. Daca vara pungile se topesc prea repede, incearca sa folosesti 2 pungi pentru a acoperi montura, pentru a avea sansa sa ajunga mai adanc in apa, pana cand montura va fi expusa.
 6. Pune un burete in punga PVA, pentru a putea cronometra in cat timp se topeste punga. Punga se va scufunda pe fundul apei, iar atunci cand buretele este eliberat,se ridica imediat la suprafata, fiind vizibil. Acest lucru ajuta la estimarea timpului de topire a pungii.Folosirea buretelui te poate ajuta si sa stii exact locatia monturii
 7. Daca ai ramas fara sfoara sau banda PVA, atunci poti folosi chiar punga pentru a asigura continutul.

 

Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Atragerea crapilor cu pungi PVA, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Author Bio

2 Comments

 1. alin - April 2, 2013

  pare destul de reala prezentarea. as fi curios sa incerc ce scrie aici. nu stiu cum va fi afectat totusi crapul in sezonul cald de semintele de ardei iute?

 2. Idella.Org - April 15, 2013

  Depinde la ce mergi.. In cazul in care mergi in locatii unde sunt pesti de peste 10kg, sansele sunt foarte mari sa-i prinzi la condimentat/picant. Pentru crapi mai mici recomand aromele dulci si de fructe.

Leave a reply