Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

Crapul iubește apa caldă, o caută, se simte și se hrănește mai bine în ea. De aceea, primăvara, când apele încep să se încălzească ușor, pescuitul la crap devine o adevărată aventură pentru pescar, fie el amator sau profesionist.

Până la urmă, tocmai asta e frumusețea pescuitului la crap în extrasezon – provocarea. Uneori, un petec de apă neacoperit de gheață e tot ce ai nevoie pentru începutul unei partide pescuit de neuitat.

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

Între capturi, relaxare și jocuri

De o astfel de ieșire memorabilă s-au bucurat și băieții de la Team Idella, care au pescuit alături de patru pescari din Germania la o baltă din Bosnia. Robert Szabo, președintele clubului de pescuit Team Idella, mi-a povestit cum a fost și la ce să ne așteptăm atunci când mergem în căutarea crapului în extrasezon.

Primele provocări – apa rece și… somnul

Nu au găsit cele mai bune locuri de pe baltă, îmi povestește Robert. Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, apa era rece ca gheața.

“Personal, eu nu merg la pescuit când e frig sau vreme nefavorabilă. Nu mănâncă peștele, apa este gheață. Până am ajuns noi la baltă vremea a fost foarte rece, iar cand noi am ajuns, brusc s-a încălzit. Fiind balastieră, apa are circa 10 metri, iar în unele locuri e foarte rece. Clar, peștele nu a mâncat. Pe pescarii pe care i-am avut invitați i-am anunțat de la început că există posibilitatea ca în această perioadă să nu prindem niciun pește, însă au insistat să iasă la pescuit. Au venit patru persoane, o domnișoară, Ștefania, bunicul ei, prietenul acestuia și un amic al Ștefaniei. Doi oameni în vârstă și doi tineri.

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

A fost foarte cald, vreme excelentă pentru aprilie. Chiar super ok, însă foarte puțină activitate la crap. Vremea a fost capricioasă din punct de vedere al pescuitului, pentru că apa era foarte, foarte rece. Am pescuit imediat după o perioadă de ploi, frig, instabilități. Atunci, crapul abia începea să iasă din hibernare, eram departe de sezonul lui de a se hrăni.

Am nădit doar cu nadă proprie, boiliesuri Idella Impulse. Din păcate, a intrat somnul pe patul de nadă – au prins trei somni de 10 kilograme și niște carași mari – însă, chiar și așa, au scos doi crapi foarte mari! Un amur de 21 de kilograme și un crap oglindă de 24 de kg. Imens! Trei persoane l-au ridicat! Sigur, au fost doar doi pești, însă foarte frumoși. Nu știu dacă ei realizează, însă în sezonul ăsta, să ai astfel de capturi, e absolut extraordinar.”

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

Între capturi, relaxare și jocuri

“Încă din prima zi am gătit, și i-am așteptat pe baltă cu tot ceea ce au avut nevoie. Totul inclus, efectiv ca la hotel! Au avut terasă unde să stea la umbră, Wi-Fi, dușuri, apă caldă, toate condițiile.

Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella

În Bosnia cu Team Idella

După ce s-au acomodat le-am arătat cum se fac monturile, și apoi am lansat bețele. Cum nu prea a fost activitate la crap – doar câte un caras din când în când – am avut noi activitate pe mal. Ne-am simțit bine, am jucat multe ore remi și poker. Am și gătit o mulțime de feluri, pot spune că am avut în fiecare zi mese festive. Ce să și facem? Eu, cel puțin, n-am avut nici o trăsătură. Nimic, nimic. Cu toate acestea, ne-am simțit bine. Mai câte un somn, mai câte un caras. Am prins niște carași imenși, zici că erau crapi. În rest, ne-am înțeles perfect, ne-am distrat, povesteam până noaptea târziu, a fost chiar foarte plăcut.

Ne bucurăm foarte mult că au reușit să își doboare recordul – amurul de 21 de kg și crapul de 24 de kg – și sperăm să se bucure de o asemenea performanță.”

Articol realizat de Roxana Muntean

Pentru mai multe imagini, vă rugăm să accesați următorul link.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Bosnia – Capturi neașteptate în extrasezon cu Team Idella, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Author Bio

Leave a reply