Captura de 31.8 kg by Gusti

Desi venise primavara 2013, asteptam sa treaca zapada din martie, ca sa incepem sezonul. Cautam rezervari, dar multe locatii erau ocupate ori in altele erau concursuri. Am aflat de la colegul nostru din TEAM Idella, Nelutu, de un concurs anulat in Serbia. In acea locatie chiar vroiam sa mergem anul acesta deoarece auzisem ca sunt ceva exemplare care merita atentie. Am vorbit cu colegul meu Cristi Jianu, iar acesta a sunat pentru a rezerva 3 pontoane pentru inca doua echipe de la noi din club.

captura_record_crap_comun_31.8_kg_gusti_team_idella_fishing

In ziua respectiva, ne-am urcat la ora patru dimineata in masini si am plecat. Am trecut granita repede, sarbii au fost de treaba de data asta, astfel ca am ajuns la balta destul de repede. Acolo am facut cunostinta cu administratorul baltii care ne-a prezentat pe scurt regulamentul iar apoi am tras la sorti standurile, am tras standul 1. Dorulet impreuna cu baiatul lui Mircea au tras standul 2 iar Catalin cu Nelutu standul 3. Doru  ne-a sugerat sa stam noi pe standul 2 si sa stea el pe standul 1. Apoi ne-am apucat sa descarcam masinile, si sa montam tabara.

cantarire_captura_record_crap_comun_31.8_kg_team_idella

Dupa toate acestea, am inceput sa momim, timp in care ma uitam la vecinii sarbi cum aruncau spomburile cu seminte ca la bombardament. Aveam doua variante de nada: celebrul Squid&Octopus cu BP si Pruna de la HNV in care aveam  incredere dupa alta partida reusita in toamna pe Merenye si o varianta propusa de Bogdan N. pe care sa o incercam in paralel. M-am pus sa fac un pat de nada aproape de mal,  la 40m in partea dreapta, doar cu bile mici de 11 si pelete, iar in larg seminte mici cu bile tot de 11 amestecate. Cristi a facut un pat de nada la 80 m cu alune tigrate si boilesuri  solubile. Au inceput sa apara si primii crapi mai timizi, dar care imi  dadeau mult de lucru in dril, erau nervosi plecau de 2, 3 ori din mal parca erau torpile.

eliberare_captura_record_gusti_31.8_kg_crap_comun_mika_alas_serbia

Ziua a trecut repede, am mancat pe apucate, iar media noastra a fost undeva la 12-14 kg. Seara am momit doar cu bile tari, dar noaptea a trecut linistita cu activitate mai mare la  standurile de langa  noi.

sarbatorire_team_idella_captura_crap_comun_31.8_kg_gusti_mika_alas_serbia

Sambata dimineata Cristi nu a prins nimic, astfel ca s-a hotarat sa  nadeasca zona tampon intre maluri cu bile de 24 squid cu bp, si a reusit sa sparga gheata aducand primul crap de 14kg  din larg. Eu am mentinut patul de nada aproape de mal si prindeam regulat pesti intre 10 si 15 kg la bile de squid cu pasta.  Am hotarat sa fac un snowman Squid cu BP&Pruna cu un pop-up de fructe, pe care l-am dat izolat, in dreapta, cu pasta pe bile. Pe la ora 13, la batul din dreapta am avut o  trasatura scurta,  dupa care senzorul a inceput sa dea acel semnal mult dorit de toti pescarii de crap. Am intepat scurt si am vazut cum lanseta se indoaie brusc la limita, am dat repede drumul la fir si la frana. L-am vazut pe Cristi cum se ridica repede de pe scaun nedumerit, si i-am spus ca, cred ca am prins un somn. El s-a uitat la lanseta si mi-a spus spus ca  nu e somn ci crap si unul mare. Eu eram inca convins ca e somn, deoarece tragea foarte tare in lanseta si de abia il puteam misca. Cristi repeta intruna: “Gusti asta e crap toata ziua, asta e crapul pe care il astepti de atata vreme ! “. Apoi incepe un drill de 20-30 de minute, dupa care am reusit sa-l ridic sus si si sa-l aduc prin fata pontonului  la suprafata.

premiul_acordat_team_idella_gusti_crap_31.8

Era un crap comun imens, de un metru lungime. Dupa inca 2-3 intoarceri, am reusit sa-l bagam in minciog, carandu-l in doi pe saltea. In spatele nostru, colegii faceau pronosticurile in timp ce pregateam salteaua de cantarire. L-am pus nerabdatori pe cantar si cantarul a aratat un over 31. Administratorul baltii ne-a spus ca tocmai am doborat recordul balti. Ce a urmat e lesne de inchipuit, sedinta  foto si eliberarea au trecut ca o clipa, botezul colegilor cu baia de pe ponton, toate au trecut foarte repede. Inca traiam implinirea visului oricarui pescar de crap, nu imi venea sa cred ca e adevarat!

diploma_de_excelenta_team_idella_acordata_lui_gusti_pentru_captura_record

A venit si ziua de duminica cand incepe partea grea a oricarei partide de pescuit , impachetarea. Am privit inca o data luciul apei cu mare implinire sufleteasca si gandul ca sigur o sa revenim acolo, si am pormit spre Timisoara. Imi doresc ca orice pescar de C&R sa aibe parte de o intamplare asemanatoare.

 

O partida de vis pe care sper sa o traiasca toti pescarii pasionati de carp fishing si mai ales cei din TEAM Idella, club din care si eu sunt mandru ca fac parte.

 

Cu stima,

Augustin Barac.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (23 votes cast)
Captura de 31.8 kg by Gusti, 5.0 out of 5 based on 23 ratings

Author Bio

3 Comments

 1. Cristi - April 26, 2013

  Spectaculos!

  … sa spunem ca pe urmatorii 2-3 ani v-ati facut norma 🙂

 2. Nia - May 3, 2013

  I think you should take up witnrig! I love your little story. I also write little (but, much shorter) stories to go along with my folk art paintings. Your blog is such a joy to read and makes me want to get back down to Branson. Catherine

 3. andrei mihut - May 14, 2013

  felicitari !!!

Leave a reply