Localizarea crapilor

Poza Blog -Localizarea crapilor - capturi crapMulti pescari de crap au obiceiul de a merge la pescuit in locul care li se pare ca arata mai bine, sau unde alti prieteni de ai lor au mai avut capturi crap considerabile. Totusi, crapul se va hrăni întotdeauna in locuri in care se va simti in siguranta, iar in cazul in care pescarii prind in mod regulat crapi dintr-un anumit loc, in cele din urma crapul va asocia acel loc cu pericolul,astfel ca acel loc va deveni nefolositor.

Majoritatea pescarilor de crap, au impresia ca daca nu au capturi crap, se datoreaza cel mai probabil unei monturi gresite , dar chiar si atunci cand ai cea mai buna montura(lucru imposibil, nu exista asa ceva), nu poti prinde crapi daca nu sunt in apa.

Pentru a prinde cat mai multi crapi pe orice apa,  trebuie intai sa localizezi crapul, inainte sa alegi locatia. Aceasta nu este o sarcina usoara, mai ales daca bate un vant puternic pe lac. Dar exista lucruri de baza de facut inainte de pescuitul crapului.

Capturi crap: Atunci cand ajungi pe lac, petrece-ti timpul privind apa in cautarea semnelor de crap sau hrana de crap. E posibil sa aveti nevoie de un binoclu pentru acest lucru. Uitati-va dupa bule de aflate in apropiere de marginea lacului, pe masura ce va plimbati in jurul acestuia. Daca bulele nu sunt statice, si se misca incet in apa, atunci e mai mult decat probabil sa existe peste. Uitati-va dupa miscari ample pe suprafata apei .Poate nu va fi crap, dar cu siguranta , e mai bine sa prinzi un lin sau o platica, decat nimic.

Uitati-va dupa crapi care sar din apa, in special in mijlocul lacului ori in zone in care nu prea se pescuieste. Daca nu vedeti niciunul din aceste semne timp de 1-2 ore, atunci puteti incerca alte modalitati de localizare a crapului. Un sfat bun este acela de a alege un loc unde nu sunt deloc pescari. In alte cuvinte, daca ¾ din lac este luata, atunci alegeti o locatie undeva in celalalt sfert. Daca vedeti una dintre cele mai bune locatii goale  dar care este inconjurata de pescari, incercati sa o evitati deoarece presiunea pescarilor poate indeparta crapii din acea zona. In asemenea situatii sansele de capturi crap sunt minime.

Daca mergeti in weekend pe lac, iar majoritatea locatilor sunt deja luate, atunci mergeti undeva si aruncati in mijloc, cat mai departe de alte zone ocupate. Amintiti-va faptul ca crapul poate auzi de la o mare distanta, firele betelor atunci cand sunt aruncate in apa, astfel ca presiunea constanta ii poate impinge spre zone mai indepartate ale lacului. Pescuind in zone indepartate, sansele de capturi crap sunt considerabile.

Luati in considerare conditiile meteo, nu doar din ziua in care mergeti la pescuit, ci si din zilele anterioare. A fost temperatura sau presiunea atmosferica afectate in vreun fel? In cazul in care presiunea atmosferica se mentine ridicat, sansele de avea capturi crap sunt mari. Daca a fost cald, atunci in apele de mica adancime va fi cald, iar crapi se vor indrepta in aceste zone mai calde, mai ales in diminetile reci, atunci cand razele soarelui sunt deasupra apei mai putin adanci.

Exista si alte modalitati pentru a detecta zone populate de crapi. Doar prin analizarea elementelor vizibile ale unui lac, puteți fi capabili sa găsiți zone in care exista crap.

Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Localizarea crapilor, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Author Bio

Leave a reply