Cupa Idella Junior – Editia I

Sâmbătă, Pescăria Icloda a fost plină ochi. Și nu pentru că peștii ar fi fost mai flămânzi, ci pentru că a avut loc prima ediție a Cupei Idella pentru Juniori. Încă de la primele ore ale dimineții, o parte din membrii clubului Idella și-au luat de mână copiii și i-au adus la pescuit. Unii au mai fost și altă dată, însă cei mai mulți dintre ei au învățat, pentru prima dată, arta firului întins. O experiență cu atât mai plăcută cu cât s-a petrecut în familie.

cupa_idella_junior_pescaria_icloda

Vlad  Gălățeanu

“Am prins trei pești mari și unul micuț. Am prins patru pești în total. Merg la pescuit de mult timp. De mic, de când aveam patru ani. Merg la pescuit cu tata și cu bunu. Și ei se descurcă bine la pescuit și am învățat de la ei. Îmi place mult aici, la balta asta, o să mai vin și, oricum, o să mai merg la pescuit. Aici am mai fost și altă dată, acum e pentru a doua oară”.

cupa_idella_junior_pescaria_icloda_2013_prima_editie

David Szederyesi

“Am șase ani și merg la pescuit de la cinci ani. Îmi place mult să pescuiesc. Am prins pește și astăzi, trei pești. Pe cei mici nu îi mai pun. De fapt, am prins patru. Trei mari și unul mic. De la tata am învățat să pescuiesc, mă ia cu el câteodată. Am fost de multe ori la pescuit cu el. De o mie de ori. De multe ori”.

Siluana și Ioana Moruz

felician_moruz_cupa_idella_junior_2013_icloda

Cele două surori au făcut o echipă frumoasă la prima ediție a Cupei Idella de Juniori. Când am ajuns lângă ele, erau în plină activitate. Tata lor le îndruma cum să țină bățul, când trage peștele și ce trebuie să facă. Cum fetele erau ocupate, am povestit cu el:

“Cu Ioana, cea mare, am mai fost la pescuit. Le pace foarte mult, nu se plictisesc deloc. Astăzi nu am prins nimic dar alte dăți da. Dar o să prindem”.

Faptul că nu s-a prins nu a contat absolut deloc. S-au distrat pe cinste, mai ales când fetele nenoroceau viermii când îi prindeau în cârlig.

Amalia Barac

gusti_cupa_IDELLA_JUNIOR

Amalia a stat cuminte pe scaun, pe tot parcursul concursului, foarte răbdătoare. Și cum perspicacitatea se răsplătește mereu, Amalia a prins pește.

“Am prins patru pești până acum. Nu am mai fost la pescuit niciodată. Dar o să mai vin cu tati și cu mami, pentru că îmi place mult. Și tati se descurcă foarte bine cu pescuitul, de la el învăț”.

Alesia Vlasin

Alesia a stat pe lângă tatăl ei ca să prindă un pic din tacticile firelor întinse. Totuși, parcă prea tentant era terenul de joacă de lângă baltă. Așa că, în lipsa ei, tata a explicat cum e cu pescuitul la plută și despre arta de a-i insufla răbdare Alesiei.

“E prima dată când am adus-o la pescuit și se vede. Nu prea avem răbdare însă, în ciuda acestui lucru,o să mai venim. O să o mai aduc. Ce-i drept, după ce ești obișnuit cu alte tactici, pare un pic complicat pescuitul la plută. Dar ne descurcăm “, îmi povestește acesta.

Maria Covaci

Maria_Covaci_resize

Maria nu a stat o clipă locului, pe tot parcursul concursului. Entuziasmul ei a fost de-a dreptul molipsitor. De cum a ajuns pe baltă, și-a așezat strategic scăunelul și a început să caute prin trusa de pescuit a tatei plute. Știa că pluta e o ustensilă foarte necesară la pescuit. Asta pentru că a mai fost și altă dată, la Giroc. A prins și acolo, și la Icloda, având grijă să pună peștii repede în găleată ca să nu se întâmple ceva cu ei.

“Am mai fost cu ea la balta din Giroc, unde am prins pește. O să prindem și aici. Când îi spun că mergem la pescuit, sare în sus, se bucură foarte mult. Am și exersat «la rece», acasă, cu mulineta. Îi place foarte mult”, povestește Domițian Covaci, tatăl micuței.

Tania Rusu

Tania_Rusu_resize

Tania a stat, cât a durat concursul, lângă tatăl ei și a ascultat cu interes toate sfaturile lui.

“Am mai fost la pescuit de multe ori. Merg de mult timp la pescuit, cu tata. Am prins pește, tata mă ajută mereu. Aici, la balta aceasta, nu am mai fost dar mi-aș dori să mai vin. Mi-a plăcut mult, am avut răbdare și am așteptat să prindem. O să mai vin cu el la pescuit, îmi place mult să prind pește. Cea mai mare bucurie e când îl scot afară din apă.

Răzvan Peia

peia_ciprian_cupa_idella_junior-2013_icloda

De la începutul concursului și până la fluierul care anunța finalul acestuia, pe Răzvan nu l-am văzut o clipă ridicat de pe scaun. A stat, foarte răbdător, lângă băț, cu ambii părinți alături.

Razvan_Peia_resize

“Am zece ani acum și nici nu mai știu de când pescuiesc. De mic, oricum. De obicei, pescuiesc alături de ambii părinți. Când vin la pescuit, cel mai mult imi place să prind pește. Că doar asta își dorește orice pescar. Aici, pe baltă, n-am mai fost niciodată însă mi-a plăcut foarte mult. Am prins aici, și de obicei căutăm locuri unde se prinde pește”.

Roland Gyenes

Când am ajuns la Roland, micuțul stătea relaxat într-un scaun de pescar. Era de-a dreptul adorabil. Are patru ani și vorbește despre pescuit de parcă ar fi făcut asta toată viața. Mi-a povestit cu mândrie că a prins un pește singur, fără ajutorul nimănui. Nu s-a plictisit o clipă și a rezistat vitejește și în orele destinate…somnului.

Denisa și Adrian Tilea

gabi_tilea_cupa_idella_junior_2013

Cei doi frați erau deja la joacă, așa că am povestit despre experiența lor la pescuit cu tatăl acestora.

“Adrian are patru ani și Denisa opt. E pentru prima dată când îi aduc la pescuit. Au reușit să înnoade firele, au prins câte doi pești, frumoși, mari. Cel puțin, Adi se laudă că el a prins primul pește. Nu contează cum, câți. A spart gheața. O să-i mai aduc, vreau să-i îndrum spre pescuit. Spre natură, în special. Chiar plănuim, anul acesta sau anul viitor să ieșim cu ei cu cortul”.

Răzvan Bastovanov

“Eu am șapte ani și am mai fost cu tata de două ori la pescuit. Și el se descurcă foarte bine și mă învață și pe mine. De obicei, vin cu el și cu bunicu. Prind, de obicei. Astăzi am prins doi pești. Asta îmi place cel mai mult când vin la pescuit, să prind pește. Am răbdare să stau și să aștept”.

Mădălina Crețu

eusebiu_cretu_team_idella_cupa_junior_icloda

“Nu e prima dată când vin la pescuit, am mai fost cu tata de două ori. El mă învață, și se descurcă foarte bine. Eu am prins astăzi zece pești. Ce-mi place cel mai mult, când vin la pescuit, e chiar pescuitul, adică tot ce se întâmplă aici și o să mai vin cu tata”.

Daniel Dudi

“Am șase ani și vin pentru a doua oară la pescuit. Prima dată am fost în altă parte, aici este pentru prima dată. De obicei, vin cu tata la pescuit și am răbdare să stau să pescuiesc. Fratele meu nu prea are. Am cam pierdut șirul peștilor pe care i-am prins azi. Oricum, sunt prea mulți. O să mai vin și altă dată pentru că îmi place mult să pescuiesc. Cel mai mult îmi place să scot peștele afară, să-i scot cu mulineta”.

Alexandru Dudi

“Eu sunt Alex, frățiorul mai mare a lui Daniel. Eu am zece ani și pescuiesc din anul 2009. Am prins, astăzi, opt pești, și mari și mici. Cea mai mare plăcere, când vin la pescuit, e să prind. Să scot peștele din apă. Așa că o să mai vin la pescuit, pentru că îmi place foarte mult”.

Bucuria primei competiții

cristian_jianu_concurs_pescuit_sportiv_pescaria_icloda_junior_idella

După câteva ore de concurs, micuții au fost așteptați să își primească răsplata pentru răbdarea de care au dat dovadă. La vederea cupelor strălucitoare și a diplomelor, au tresărit de bucurie. Părinții și bunicii, foarte mândrii, le-au făcut zeci de fotografii și i-au îmbrățișat plini de admirație.

robyvan_roby_solticki_cupa_icloda_idella_junior_2013

Surprizele organizatorilor clubului de pescuit TEAM Idella nu s-au oprit, însă, aici. Pentru că cei mici s-au străduit atât, aceștia au pregătit bucate delicioase la ceaun și la grătar, delicatese devorate de cei mici, după o zi minunată de pescuit.

poza_de_grup_cupa_idella_junior_2013_pescaria_icloda

Multumim si lui Ioan Cotiusca pentru aceste minunate fotografii!

Cu stimă,

Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (27 votes cast)
Cupa Idella Junior - Editia I, 5.0 out of 5 based on 27 ratings

Author Bio

3 Comments

  1. Cristi - June 13, 2013

    Felicitari !

  2. Cristina - July 3, 2013

    foarte frumos, pe cand mai organizati asa ceva? trebuie sa fi membru pentru a participa copii? unde ne putem inscrie?

Leave a reply