Localizarea crapului – primavara

localizarea-crapului-primavara-lacSunt de parere ca cel mai bun anotimp pentru a prinde crapi mai mari este primavara.

Pe masura ce temperatura apei creste, crapul “se trezeste” din amorteala iernii, si se pregateste sa se hraneasca pentru perioada de reproducere.

Pe masura ce crapul devine mai vioi, se iveste momentul oportun pentru localizarea crapilor in apa prin miscarile lor. La inceputul primaverii, crapii au adesea lipitori lipite de ei. Uneori, acestia scapa de ele sarind din apa sau miscandu-se in jurul stufurilor. Ambele activitati le pot da de gol localizarea in apa.

Primavara este anotimpul cand incep sa creasca buruienile in lac. Acest lucru face ca primavara sa devina cea mai usoara perioada pentru gasi crapi, deoarece tot ceea ce trebuie sa faci, este sa descoperi unde sunt paturile de buruieni. In buruieni se gasesc cantitati mari de mancare naturala cum ar fi melci, viermi, creveti, gandaci, etc, deci in mod natural crapii vor cauta in mod sigur iarba, deoarece creste primavara. Acestia vor cauta cu siguranta buruienile, din cauza lipsei de resurse din lunile anterioare.
Daca pescuiesti crap spre sfarsitul primaverii, atunci ar trebui sa cauti buruienile mari si dense.

localizarea-crapului-primavara-balta

localizarea-crapului-primavara-lansete-crapOchiurile dintre ierburi/plante sunt locuri grozave pentru a localiza crapi. Acestea au fost cel mai probabil create de crapi atunci cand s-au hranit cu rame. Beneficii al acestui lucru : poti viza pestii care se apropie de plante din alte zone ale lacului; vei putea sa-ti prezinti mult mai bine montura, fara a te ingrijora daca, sau cum va ateriza in apa.

Uita-te la partea lacului care primeste lumina soarelui de dimineata. Crapii vor cauta adesea, zone care se incalzesc destul de repede. O tactica buna pentru a prinde crapi mari, este de a afla in ce zona au prins pescarii crapi mari in primaveri anterioare.Crapii mari se vor gasi in aceasi zona in care s-au gasit si in alti ani tot in aceasta perioada a anului.

Cred ca, per ansamblu, cel mai bun loc pentru a pescui crap primavara, sunt locurile cu buruieni,ierburi si plante. Este de la sine inteles, faptul ca, daca vei gasi buruienile vei gasi si crapul!

 

Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Localizarea crapului - primavara, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Author Bio

3 Comments

  1. Stana Oana Florina - February 26, 2013

    vreau sa postez si eu cateva poze

  2. Robert Szabo - March 4, 2013

    Buna Oana,

    Trimite-ne pozele pe info@idella.org.

    Multumim!

Leave a reply