Localizarea crapului vara

In timpul verii, temperatura medie a apei se afla intr-un interval mult mai mare, astfel ca prioritatile crapului se schimba. Cred ca devin mai concentrati sa caute zone ale lacului, unde oxigenul e mai abundent. Cu alte cuvinte, oxigenul poate castiga teren in fata temperaturii, pe timpul verii. Temperaturile mai ridicate permit crapului sa se deplaseze mai mult, astfel ca ei consuma o mai mare cantitate de energie. Au nevoie de un nivel suficient de oxigen, pentru a ajuta la arderea energiei suplimentare.

Cu cerinte suplimentare de energie, crapul va avea nevoie de mai multa hrana, pentru a-i satisfice aceasta cerere. Din acest motiv, acestia vor vizita adesea locuri bogate in surse de hrana. Aceste locuri pot fi zone cu hrana naturala, sau locuri in care se arunca momeala de catre pescari, in mod regulat.

localizarea-crapului_vara

Deoarece oxigenul poate deveni foarte important in aceasta perioada din an, crapul poate fi inclinat sa urmeze vanturile puternice. Localizarea crapului intr-o zona in care bate vantul foarte tare este una dintre locurile cele mai comune in care vor inota. O exceptie de la acest lucru, este daca exista un numar foarte mare care pescuiesc in acea zona. In acest caz, presiunea pescuitului ii poate determina pe majoritatea crapilor sa se mute intr-o zona in care, in mod normal, nu ar fi localizati in timpul verii. Pe ape sub presiune, siguranta lor poate fi mai importanta decat nivelurile mai mari de oxigen.

Cauta locurile “fierbinti”

Intotdeauna exista pe fiecare lac , locuri care sunt considerate hotspot-uri pentru pescuit. Cu toate acestea, cum devin acestea, locuri in care pescarii prind mereu crap?

cum_localizam_crapii_vara

O teorie pe care o am este ca acel loc fierbine este pescuit mai mult decat alte locuri. Locul respectiv a devenit popular in primul rand pentru ca se afla intr-un loc practic, cum ar fi in apropiere de parcarea auto. Daca o zona este pescuita in mod regulat,  atunci locul respectiv primeste inevitabil momeala in fiecare zi. In cele din urma, fiecare crap din lac va afla ca acesta este un loc in care se afla surse de hrana. Acest lucru inseamna ca un numar urias de pesti viziteaza acest loc, in mod regulat, pentru a vedea daca mai exista hrana disponibila. Datorita numarului mare de pesti care viziteaza locul pentru surse de hrana, este inevitabil ca vei prinde peste in timpul fiecarei sesiuni de pescuit. Acest lucru se poate intampla, pur si simplu, pentru ca aceasta zona are pesti care inoata in fiecare zi acolo, deci datorita faptului ca este un loc activ. Astfel ca, oricine pescuieste aceasta zona a reusit sa faca unul din cele mai importante lucruri pentru pescuitul crapului – a localizat din greseala crapul, inainte sa inceapa sa pescuiasca!

localizarea_crapilor_pe_timp_de-vara

            O alta cerinta pentru crap, este o zona sigura. Locuri unde pot sta intr-o relativa siguranta, departe de tulburarea creata de betele si monturile pescarilor. In general, exista mai multi pescari care pescuiesc crapi in timpul verii, astfel ca o zona sigura devine prioritate pentru crap. Din acest motiv, vei descoperi ca locurile in care exista crengi de copac suspendate in apa, sunt locuri minunate pentru a localiza crap in lunile de vara. Un alt loc minunat pentru localizarea crapului in timpul verii, sunt zonele cu nuferi. Acestea sunt un loc de siguranta pentru crap, precum si un loc cu potentiala hrana din surse naturale, cum ar fi melci, muste si alte insecte.

unde_gasim_crapii_pe_timp_de_vara

            Intr-o zi foarte fierbinte, cel mai bine ar fi sa cauti zone cu copaci suspendati. Aici pestele se va simti in siguranta si va avea parte si de apa rece. Tactica de pescuit care trebuie aplicata aici, este de a momi zona in care se afla pestele pentru a se hrani, mai degraba decat sa lansezi in fata lor. Orice lansare a batului ii poate speria, dar aruncarea unor momeli in apa, ii poate incuraja sa se hraneasca. Odata ce se hranesc cu incredere, poti incerca sa lansezi incet montura.

Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (31 votes cast)
Localizarea crapului vara, 4.8 out of 5 based on 31 ratings

Author Bio

1 Comment

  1. Pauline Snow - May 27, 2013

    • Zona 6 – in general – in astfel de coturi pe care raul le face – pe partea exterioara a curburii – apa este adinca , iar pe malul opus apa este mai mica – datorita efectului de depunere de sedimente . Sigur in astfel de zone adanci exista gropane si praguri care trebuiesc cautate cu atentie ! Cele mai prinzatoare locuri pe tot timpul verii .

Leave a reply