Rauri de pescuit pentru crap

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a nimeri un rau bun de pescuit pentru crap, e sa stii unde sa pescuiesti. Cu alte cuvinte, locatie, locatie, locatie!

Trebuie sa localizezi un loc bun, undeva de-a lungul raului. Acestea pot fi foarte asemanatoare cu cele gasite in lacuri si iazuri. Locuri in care crapii se mentin in pace si liniste, sunt locuri bune pentru a incepe, mai ales daca exista un fel de acoperire.

Unele caracteristici care merita cautate, sunt:pescuitul-crapului-pe-rauri-si-ape-curgatoare-idella

stufuri

copaci atarnati

apa curgatoare

orificiile de iesire sau de admisie a apei.

Copacii atarnati si stufurile pot fi destul de comune de-a lungul raului, astfel incat poate fi necesar sa le gasesti pe cele care au un potential mai mare. De exemplu, arbustii sau arborii atarnati care se afla in locuri unde raul intalneste alta apa, ar putea avea caracteristici bune. Curentii ajuta de multe ori sa depoziteze sursele de hrana la maluri, acolo unde fluxurile se intalnesc.

Paturile de ierburi sunt o caracteristica excelenta de gasit pe rauri, precum si in multe lacuri. Ierburile “captureaza” sursele de hrana, astfel exista un motiv pentru care crapii pot veni inapoi pentru a vizita zona cu ierburi regulat.

Apele curgatoare pot fi locuri minunate pe timpul verii, apa este oxigenata in astfel de locuri, astfel ca atrage multi crapi. Barajele pot fi de asemenea o caracteristica productiva pentru pescuitul  crapului, precum si grupuri mari de barci ancorate. Acestea ofera crapilor mai multa siguranta si caldura, precum si surse de hrana. Nu-ti fie frica sa pescuiesti langa barci ancorate, mai ales in lunile reci, cand proprietarii nu le folosesc la fel de mult. Acest lucru face ca aceste zone sa fie destul de linistite pentru ca, crapul sa se stabileasca aici cateva luni.

Pescuitul pe malurile raurilor poate produce rezultate bune. Aproape de maluri pestii se hranesc des pentru ca sursa de mancare este mai mare si constanta.

Malurile unde sunt varteje, apa statatore, cu stufuri, crengi, agatatura, sunt extrem de bune pentru pescuit crap. Sursele de hrana raman agitate in stufuri si crengi. De asemenea, aceste stufuri sunt un adapost bun pentru crapii din rauri.

rauri-pentru-pescuitul-crapului-idella

            Pe un rau, crapul se poate misca foarte repede, astfel ca nu e o idee buna sa pescuiesti acolo unde vezi crapul sarind din apa. Sunt de parere, ca cel mai bine e sa urmaresti acele zone care ofera adapost crapului si unde raman intepenite surse de hrana pentru acestia, decat sa astepti sa vezi pesti sarind din apa.

Ca o tactica de nadit, cred ca este nevoie sa nadesti cu 2-3 zile inainte sa pescuiesti pe raul respectiv. Aceasta e o modalitate perfecta, sa retii orice crap care trece prin zona aleasa. Naditul inainte, te poate ajuta sa scapi de pestii mici din zona, iar apoi poti folosi o momeala mai buna pentru crapi.

Tine cont de faptul ca, crapii din rauri sunt mult mai activi decat cei din lacuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca, acestia simt nevoia constanta sa se adapteze la curentii apei, deci au nevoie de mai multa energie, adica hrana. Din acest motiv, un loc foarte bun care le furnizeaza surse de hrana in mod regulat, va fi un potential hotspot al raului!
Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Rauri de pescuit pentru crap, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Author Bio

Leave a reply