Robi Solticzki de la Team Idella, câștigătorul Cupei Carp Plus Ediția a II-a

Balta Sânpaul sau „Tâncăbeștiul Ardealului” – cum mai este numită datorită numeroaselor sărituri de crap – a găzduit în zilele 19 – 22 iunie a doua ediție a Cupei Carp Plus. Locația specială a adunat pescari din toate colțurile țării, însă locul I pe podium i-a revenit timișoreanului Robi Solticzki de la Team Idella.

Câştigătorii Cupei Carp Plus Ediţia a II-a

Câştigătorii Cupei Carp Plus Ediţia a II-a

„A fost un concurs individual, la care am participat 17 pescari. Am tras un stand bun, standul nr. 11, la capăt de baltă și am aplicat strategia corectă.  Am făcut un pat de nadă, la boiliesuri aruncate în apă și nu mă duceam în 100-110 metri cum pescuiau toți, eu am pescuit undeva la 60 de metri cu două bețe pe patul de nadă și cu unul la intercepție, iar peștii mai mari pe bățul respectiv au intrat”, îmi povestește Robi.

Noaptea, când să te odihnești, începea recitalul

Pe tot parcursul concursului, Robi a pus pe saltea 17 bucăți de crap, totalizând nu mai puțin de 147 de kilograme de crap. Și asta nu e tot. Marea captură a concursului a intrat tot la el, un crap de 16,8 kg. Locul al II-lea i-a revenit pescarului cu 82 kilograme de pește iar cel de-al III-lea cu aproximativ 50 kilograme.

Premiile au constat în produse de la Carp Plus — boiliesuri, nadă, soluții, aminoacizi, toate în valoare de aproximativ 400 de lei, plus o cupă, o medalie și o diplomă.

Robi Solticzki de la Team Idella, câştigătorul Cupei Crap Plus Ediţia a II-a

Robi Solticzki de la Team Idella, câştigătorul Cupei Crap Plus Ediţia a II-a

Știți cum e cu nopțile la pescuit, somnul dulce te-mbie, însă cine are timp de așa ceva,  mai ales când peștii par înfometați? „N-am prea avut parte de odihnă. Cea mai mare activitate, din păcate, a fost noaptea, iar în timpul zilei nu te puteai odihni pentru că veneau colegii în stand, discutam, socializam, găteam, mâncam, iar noaptea, când să te odihnești, începea recitalul. Mai mult am prins noaptea. Am prins constant, undeva la cinci-șase pești pe noapte și unul-doi ziua. Am și scăpat, am avut vreo cinci rateuri, însă asta face parte din pescuit.”

Primul său concurs de pescuit

Robi a mai fost și la alte concursuri, însă toate amicale. Să te înscrii la unul oficial, și nu unul oricare, ci individual, și să îl și câștigi la diferențe mari între celelalte locuri de pe podium, e lucru mare.

Crap captura de Robi Solticzki în cadrul concursului de pescuit Cupa Crap Plus Ediţia a II-a

Crap captura de Robi Solticzki în cadrul concursului de pescuit Cupa Crap Plus Ediţia a II-a

„La balta Sânpaul am fost pentru prima dată. Balta e în Harghita, la vreo 60 de kilometri de Brașov. E un complex de bălți superb ca locație și am înțeles că e și ceva parc protejat, un fel de rezervație. Da, zona e absolut superbă, nu se compară cu câmpiile de aici. E la deal, frumos. Alt aer, alt peisaj, pot să zic și alți oameni, foarte calmi și faini. La prima ediție nu am putut participa, însă am să merg cu drag următoarele ediții, pentru că mi-a plăcut tare mult și atmosfera, și locația și efectiv e o baltă cu potențial și cu pești foarte frumoși. La această ediție nu s-a prins amur, însă am înțeles că sunt foarte mulți peste 20 de kilograme,” mai spune Robi.

Cea mai bună captură din cadrul concursului de pescuit - dovada cântarului

Cea mai bună captură din cadrul concursului de pescuit – dovada cântarului

Dacă latră câinii, nu vă fac nimic urșii

Nici nu mai trebuie să o spun, pescuitul nu înseamnă să arunci un cârlig cu momeală în apă și să stai să aștepți. El înseamnă mult mai mult. Dincolo de tactici, de numeroase cunoștințe despre tot ceea ce înseamnă nadă, specii de pești, perioade de depunere a icrelor și câte și mai câte, pescuitul înseamnă, până la urmă, o experiență. Nici o zi de pescuit nu se aseamănă cu alta. Fie că ești singur, cu prietenii, sau întâlnești oameni noi, se întâmplă, efectiv, o mulțime de lucruri. Unele, cum ar fi un drill dificil, îți dau o satisfacție incredibilă, altele te amuză cumplit. Toate, însă, rămân amintiri frumoase, „de povestit nepoților”.  De o asemenea amintire are parte și Robi.

Altă captură a lui Robi Solticzki (Team Idella) în cadrul concursului de pescuit Cupa Crap Plus Ediţia a II-a

Altă captură a lui Robi Solticzki (Team Idella) în cadrul concursului de pescuit Cupa Crap Plus Ediţia a II-a

„A fost foarte fain, ne-am împrietenit între noi. Au fost băieți din toată țara. De la Iași, de la Brașov, Târgu Mureș, Bistrița, Cluj, Arad… Din Timișoara am fost patru băieți, de la Team Idella a mai fost Cristi Jianu și alți băieți de la alt club.

Balta Sânpaul sau Tâncăbeştiul Ardealului, locul unde s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Cupei Crap Plus

Balta Sânpaul sau Tâncăbeştiul Ardealului, locul unde s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Cupei Crap Plus

Toți eram cu cortul și povestise paznicul că în urmă cu vreo trei-patru zile trecuse un urs înot pe acolo, n-a mers roată,  a luat-o pe scurtătură, pe lângă pescar. Așa povestea paznicul, sec: «Să nu vă fie frică, sunt câini aici, dacă latră câinii nu vă fac nimic urșii. A trecut unul înot prin fața a doi pescari.» No, fain, zic, eu cu cortul, cu boiliesuri, cu pești și cu puturoase, atâta mai lipsește, să vină ursul pe patul de nadă.”

Articol realizat de Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (27 votes cast)
Robi Solticzki de la Team Idella, câștigătorul Cupei Carp Plus Ediția a II-a , 5.0 out of 5 based on 27 ratings

Author Bio

1 Comment

  1. Dorel Hij - June 26, 2014

    Felicitari Roby!!! O experienta super!

Leave a reply