Baroga StefanMembru

Baroga Stefan

Anul si data nasterii: 15.01.1986

Locatie: Timisoara

Ocupatie: Director Vanzari

 

 

De cat timp practici pescuitul?

Pana acum un an nu prea ma incanta ideea  pescuitului, mergeam doar pentru recreere. Dar pot spune ca de un an, m-am apucat serios de pescuit , deoarece am inceput sa imi iau echipament de pescuit mai mult sau mai putin profesionist si incepe sa imi placa. Asta in special datorita prietenilor mei.

Cum te-ai apucat de acest hobby?

Vroiam sa scap de ritmul alert al vietii de oras, galagia, masinile, praful si sa ma refugiez intr-un loc linisitit la o partida de pescuit, in natura. Am aflat ca pot sa contribui la mentinerea faunei si a naturii in sine,  si sa o protejez, fapt ce ma incanta.

Care a fost cel mai important moment la o partida de pescuit?

Cel mai important moment va fi cu siguranta in echipa Idella. Vorbesc in viitor pentru ca pana acum nu  am avut momente memorabile, deoarece pana acum un an aruncam cu pietre in apa pentru a-l enerva  pe prietenul meu cel mai bun,pentru ca el prindea peste iar eu nu. Dar de un an, luand in serios acest sport pot sa spun cu siguranta ca cele mai importante momente la pescuit vor urma.

Pe cine admiri cel mai mult cand vine vorba de pescuitul sportiv si de ce?

Pe mine! Serios! De ce? Consider ca fiecare are propriul lui/ei stil de pescuit, cu propriile tehnici, cu propriile metode de a prinde peste. Ceea ce vad pe la televizor, cum se face un nod, o montura, este ceva general. Ma admir, ca am reusit sa iau in serios acest sport.

Care este locatia ta favorita de pescuit?

Locatia preferata este  Belo Blato. Lac imens, salbatic, sanse mari de a prinde pesti mari, ca de exemplu: stiuca, crap, caras. Si in anul 2013 am in plan sa merg si la alte balti de peste hotare. In tara nu se merita, balti mici, nepopulate, braconate, neamenajate … vai si amar!

In afara de pescuit, ce alt hobby practici?

Imi place fotbalul, il practicam, acum mai greu cand ai munca de birou, timp limitat. Am in plan anul viitor sa fac inot pentru ca practic, hobby-ul meu principal este statul pe scaun, iar putina  miscare nu strica, nu? Mai ales cand ajung acasa de la service, “hobby-ul” Dota  imi da tarcoale zilnic.

Daca pe lume ar exista un singur loc de pescuit, care locatie ai prefera?

As prefera orice locatie dar sa fie cat mai salbatica. Sa am 2-3 bete, cortul, o butelie pe care sa facem mancare, bautura de la 40 grade in sus si un amic cu care sa beau si sa povestesc.  Ar fi perfect!

Ce anume iti place cel mai mult cand mergi la pescuit?

Imi place linistea, vantul ce adie usor, aerul proaspat, atunci cand ma manjesc pana in dinti cu momeala, contra la peste, drill-ul, cand uit sa ridic frana si intra ditamai pestele si imi trage batul in apa si trebuie sa sar dupa bat, si momentul elibararii pestelui.

Ai avut si alte capturi interesante inafara de pesti?

Broaste sinucigase, testoase, crab.

Care este momeala favorita?

Momeala favorita este cea cu care prind peste. Azi daca prind la rama si la vierme nu, atunci rama, daca azi merge la boilies atunci bile. Pana si clasica mamalica; daca prind peste cu ea, o imbratisez cu drag.

Care a fost cel mai jenant moment la pescuit?

Atunci cand lansez si uit sa ridic piedica si ma concetrez cat pot de tare si imi zici : “Asta e aruncarea vietii tale” iar cand dau sa lansez, arunc la 1 m de mal. Jenant, nu?

Preferi pescuitul pe ape curgatoare sau pe ape statatoare?

Pana acum am pescuit doar pe ape statatoare dar as incerca cu mare drag si pe cele curgatoare. Cu siguranta este o alta experienta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Baroga Stefan, 5.0 out of 5 based on 4 ratings