Tactici de a prinde crap intre ape

Majoritatea pescarilor incearca sa prinda crap cu momeli la fund(grund). In timpul verii, unii incearca sa prinda crap cu momeala plutitoare. Ambele metode ajut la capturarea unui numar mare de crapi, dar pestii foarte precauti, s-ar putea sa nu ia momeala prezentata in oricare dintre aceste moduri. Singura modalitate de a prinde crap poate fi cu momeli intelligent pozitionate in mijlocul apei sau la cativa metri de la fund.

pescuitul-crapului-intre-ape-zig-rig-bugsExista o multime de pescari care nu vor sa pescuiasca in mijlocul apei, din cateva motive; unii sunt de parere ca, capturarea crapului in mijlocul apei(intre ape) nu va fi usoara, sau pot sa creada ca nu orice crap se va lasa pacalit de o momeala nefireasca suspendata in mijlocul apei. Oricare ar fi motivul, crapul poate fi prins la mijlocul apei, si sunt de parere ca ar trebui sa fie incurajat mai des.

De ce crapul poate fi prins intre ape?

Desi momeala suspendata poate arata ciudata pentru noi, multi crapi se hranesc doar cu alimente suspendate. Acest lucru se datoreaza faptului ca, ei au invatat ca orice alta momeala prezentata intr-un alt mod  poate fi periculoasa si, prin urmare, acestia simt nevoia sa gaseasca surse de hrana pe care se simt in siguranta sa le manance.

Exista 2 modalitati naturale prin care sursele de hrana pot deveni suspendate in apa:

1.Curentii de apa

Unele surse de hrana vor deveni in mod natural suspendate in timpul vanturilor puternice, atunci cand curentii subterani prind putere si imping sursele de hrana de-a lungul lacului. Unele alimente se vor lovi de obstacole in timp ce curentul le impinge, cum ar fi ierburi, buruieni, si vor ramane agitate de aceste obstacole intr-o pozitie suspendata o perioada considerabila de timp. Acest lucru ar putea fi motivul pentru care pestele nu va vedea hrana suspendata ca fiind nefireasca in unele zone ale lacului, si motivul pentru care multi crapi pot fi prinsi la mijlocul apei amplasand momeli intre ape in zonele potrivite.

2. Pestii sunt “de vina” pentru sursele de hrana suspendate

Suna nebunesc, dar am auzit destul de multi pescari, care au vazut cum crapii miscau momeala doar pentru ca  hrana sa sara in sus, iar apoi sa o prinda, inainte de a se aseza inapoi la loc. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care, crapii sunt mai predispusi sa fie prinsi cu momeli mai mici, momelile mai mari si mai grele nu vor sari usor in sus. Acestia au asimilat hrana care nu sare in sus cu pericolul.

rocket-feeder-zig-rig-pescuit-crap-intre-apeCum sa prinzi crap intre ape

Folosirea unui zig rig este una dintre cele mai eficiente metode pentru a prinde crap la mijlocul apei. Exista o arta a pecuitului cu zig rig. Cei mai multi crapi vor evita o momeala aflata acolo pe cont propriu. Trebuie sa te gandesti bine la plasarea momelii, si o pozitionezi acolo unde va arata un pic mai natural, fata de ce au intalnit pestii inainte. De exemplu poti sa plasezi un zig rig langa ierburi, buruieni, crini.

O alta metoda pentru a prinde crap la mijlocul apei, este sa momesti in jurul locului unde ai plasat zig rig, pentru ca momeala sa nu fie acolo pe cont propriu. Acesta ofera pestelui sansa de a gusta din particulele libere de hrana suspendate in apa, si astfel sa le asocieze cu siguranta inainte de a introduce carligul in apa. Acest lucru poate fi realizat prin amestecarea unui mix de spod moale cu ground bait sau cu paine inmuiata, pentru a se scufunda foarte incet.

Alte tactici, sunt acelea de a umple o punga PVA cu momeli mici, plutitoare impreuna cu carligul. Punga va cadea pe fundul apei cu carligul si montura pozitionata normal la mijlocul apei. Dar, pe masura ce punga se topeste, particule mici vor pluti in jurul momelii spre suprafata.  Aceasta metoda de pescuit are avantajul de a atrage crapul in zona, de la distanta, deoarece momeala libera pluteste la suprafata.nada-zig-rig-pescuit-intre-ape-momeala-crap

De asemenea, poti folosi un bat de rezerva pentru a arunca pungi PVA care sunt facute pentru a pluti inspre zig rig. Pe masura ce punga se topeste, unele particule scapa din punga in diferite momente, si astfel ajuta sa momeasca zona din jurul monturii zig rig. Dupa ce se topeste in totalitate prima punga, poti arunca o alta punga pentru a continua sa momesti zona respectiva.

Mai poti folosi o capsula dizolvanta cu atractanti lichizi. Acestea pot fi atasate cu o un elastic de carlig, si se vor dizolva incet, cam in 20-30 minute. Acest lucru inseamna ca zona va fi linistita pentru o perioada de timp, oferind sansa crapului sa inoate in zona si sa investigheze mirosul delicios.

Discutii libere despre zig rig gasiti pe http://forum.idella.org

Cu stima,

Robert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Tactici de a prinde crap intre ape, 5.0 out of 5 based on 24 ratings

Author Bio

2 Comments

  1. Veronica D. Vincent - May 22, 2013

    Totusi, nu putem schimba cursul naturii si, odata ce temperatura apei atinge 17 grade, crapii incep sa se reproduca. Acest lucru poate sa dureze cateva zile.

  2. Holly Wiley - May 26, 2013

    Totusi, nu putem schimba cursul naturii si, odata ce temperatura apei atinge 17 grade, crapii incep sa se reproduca. Acest lucru poate sa dureze cateva zile.

Leave a reply