Team Idella a premiat cele mai mari capturi din 2014

Tuturor ne place să facem, la fiecare început de an, un bilanț al lucrurilor bune de care am avut parte în anul ce tocmai s-a încheiat. Și e normal, chiar sănătos să facem treaba asta. Câteodată a fost bine, alteori nu. Totuși, pun pariu că fiecare dintre voi ați avut măcar un moment special, unul de care vă veți aminti cu drag mereu!

Ei bine, când vine vorba de pescuit, pentru băieții de la Team Idella momentele de genul au fost “pline ochi” în 2014, cum le-au fost și minciogurile și saltelele de cântărit, peste tot unde au pescuit anul trecut.

Și cum fiecare victorie merită recompensată, pescarii de la Team Idella s-au adunat pentru a-i cinsti pe cei care au avut cele mai bune capturi din 2014.

Robi Solticzki – locul I la Cupa Carp Plus Ediția a II-a și captură 22,0 kg în Mika Alas

Robi Solticzki – locul I la Cupa Carp Plus Ediția a II-a și captură 22,0 kg în Mika Alas

Florentin Nadai – Captură 23,12 kg în Harsány

Florentin Nadai – Captură 23,12 kg în Harsány

Mircea Rădulescu – Captură 22,4 kg în Bosnia

Mircea Rădulescu – Captură 22,4 kg în Bosnia

Team Idella – cele mai bune capturi din 2014

Robi Solticzki – locul I la Cupa Carp Plus Ediția a II-a – 200 de lei;

Cosmin Miclosoni – Captură 27,2 kg în Bosnia – Octombrie – 200 lei;

Răzvan Marincu – Captură 23,9 kg în Mika Alas – August – 100 lei;

Florentin Nadai – Captură 23,12 kg în Harsány – Octombrie – 100 lei;

Robert Szabo – Captură 22,8 kg în Mika Alas – Mai – 100 lei;

Cosmin Miclosoni – Captură 22,4 kg în Bosnia – Octombrie – 100 lei;

Mircea Rădulescu – Captură 22,4 kg în Bosnia – Octombrie – 100 lei;

Robi Solticzki – Captură 22,0 kg în Mika Alas – Mai – 100 lei;

Tiberiu Micu – Captură 21,0 kg în Mika Alas – Aprilie – 100 lei;

Florin Spatarelu – Captură 20,8 kg în Mika Alas – August – 100 lei;

Tibi Crivoi – Captură 20,2 kg în Palici – Aprilie – 100 lei;

Augustin Barac – Captură 20,2 kg în Bosnia – Octombrie – 100 lei.

Tiberiu Micu – Captură 21,0 kg în Mika Alas

Tiberiu Micu – Captură 21,0 kg în Mika Alas

Tibi Crivoi – Captură 20,2 kg în Palici

Tibi Crivoi – Captură 20,2 kg în Palici

Augustin Barac – Captură 20,2 kg în Bosnia

Augustin Barac – Captură 20,2 kg în Bosnia

Poze cu capturile se pot vedea aici – click pe link!

Întâlnirea băieților a fost una cu totul și cu totul specială. Nu ai în fiecare zi ocazia să stai alături de oameni care sunt atât de pasionați de pescuit și, la fel de important, alături de oameni care au un respect deosebit pentru natură. Cu toate că pescuiesc mai mult pe bălți amenajate special pentru concursuri sau partide de pescuit amicale, cea mai mare parte dintre ei tânjesc după sălbăticie, după un pescuit la răpitor într-o zonă retrasă, liniștită. Dar nu e mereu ușor, după cum mi-a povestit Florentin Nadai:

„Dintre cele mai grele partide, am una pe care n-am s-o uit niciodată. Acum cinci ani am stat trei zile singur pe Vărădia. Aceea a fost cea mai grea de fapt! Era chiar pe graniță și doi kilometri numai sălbăticie. Nu exista un bec, un far, ceva. Efectiv ești singur și te pomenești că vine ba cerbul, ba porcul mistreț și trece pe lângă tine. M-am dus acolo și trebuia să mai vină și un prieten. Am zis că stau singur o zi și după aceea mai stau două nopți cu celălalt pescar, însă n-a mai putut să vină. Trebuia normal să stau patru zile, dar nu am rezistat. După trei nopți am zis gata, mă duc acasă.

Ce s-a întâmplat… După două zile, a venit la mine un cioban care a văzut și el un om, tot după două în care nu a întâlnit pe nimeni. Am avut o captură super, de 11 kile. Pe vremea aia era ceva deosebit. Îi dau telefonul să îmi facă poză cu peștele. Îl întreb: bă, mă vezi? «Văd ceva», îmi zice. Na, fă-mi poză! Pac! Bun. Dau drumul la pește, ciobanul pleacă. Când mă uit… se pozase pe el!

După ce am stat eu cu atâta înverșunare și țineam de peștele acela să nu moară, să-i fac o poză, și vine ciobanul și-și face lui poză… A ținut invers aparatul, dar el a văzut ceva acolo! Și-am îndurat atâtea, erau unii care vânau noaptea pe acolo și îi auzeam împușcând către mine. Normal că nu mă vedeau. Și dacă mă vedeau mă ignorau.”

Pescarii clubului Team Idella

Pescarii clubului Team Idella

Povești pescărești din anul 2014

Povești pescărești din anul 2014

Reuniune Team Idella

Reuniune Team Idella

De vorbă cu pescarii din Team Idella

De vorbă cu pescarii din Team Idella

Recapitularea celor mai haioase faze din 2014…

Mereu m-am întrebat de câte bețe are nevoie un pescar pentru a fi pregătit oricând pentru o ieșire la pescuit. Ei bine, am primit răspunsul: „Cinci bețe și e suficient. Depinde și pentru ce pescuiești, dar în general cinci bețe ajung,” mă lămurește Florentin. „Nu gândești rău,” îi spune Cristi Jianu. „Ideea e să nu le vinzi și pe astea pe care le ai,” vine imediat sfatul lui Cristi, spre amuzamentul băieților.

Fie că au plecat de acasă cu trei sau cu cinci bețe de pescuit, 2014 a fost un an fructuos pentru Team Idella. „S-a prins foarte bine în Bosnia și Herțegovina, chiar aproape de sfârșitul anului. De acolo au venit vreo zece crapi de peste 20 de kilograme. Restul de prin Serbia, în mare parte de la Mika Alas”, îmi povestesc pescarii.

Știți că, de cele mai multe ori, zicala “Cine dă, lui îşi dă” nu se prea aplică și la pescuit. Ca pescar, când stai mai liniștit (și mai ales atunci când prinzi pește), sigur a venit cineva să vă întrebe la ce dați. Cristi Jianu a avut un răspuns cu adevărat dezarmant pentru cel care s-a încumetat să-l întrebe: „La zacuscă, mă! La zacuscă dau!” S-a râs cu lacrimi, la propriu.

Și poveștile de la partidele de pescuit au continuat, stârnind alte hohote de râs: „La Topolovăț, pescuiam cu Florin la plută. Jap, jap, jap. La un moment dat îmi agață, pleacă bățul și-mi zice «Jane, o plecat!»”, povestește râzând Cristi. „Era prea târziu să se mai ridice să-l prindă, n-avea cum, era deja în apă”, își amintește amuzat Florentin. „Era atât de comod, încât îi trăgea lui și a zis că nu iese pentru că își murdărește adidașii. Ploua. Zice numai «Du-te să vezi că-mi trage! Ăștia-s noi, mi-i murdăresc acum? Du-te tu!»”

Normal că au urmat râsete sănătoase, și alte amintiri: „Cea mai tare fază a fost la Vărădia, pe soare, 40 de grade. Vâslesc pân’ la mal, și la mal, ca să nu mai cobor din barcă, iau găleata și i-o întind. Ia găleata! Trebuia să facă doar un pas. Stă el se uită și zice «Bă, nu intru în apă că îmi intră nămol sub unghii!»”

Cumpărături pentru Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Cumpărături pentru Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Team Idella la Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Team Idella la Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Donații pentru CentruL de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Donații pentru Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii

An de an, un gest frumos pentru copii

Amintirile sunt mult mai multe, unele mai haioase decât altele. Dacă ar fi să adunăm poveștile pescărești, tachinările ca între pescari, râsetele sănătoase și berile ciocnite în cinstea prieteniei, putem spune că a fost o întâlnire cu totul aparte. Totuși, ceea ce a făcut seara și mai specială a fost tocmai gestul pescarilor de la Team Idella – majoritatea băieților au donat banii primiți pentru capturi unor copii care au mare nevoie de ajutor.

E al doilea an în care băieții fac donații (alimente, inclusiv zahăr, ulei, produse din carne, fructe și sucuri) Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii. Aici, o doamnă sufletistă se ocupă, fără să depindă de ajutorul autorităților locale din Timișoara, de micuți cu vârste între 4-6 ani, dar și de copii mai mari, chiar și din liceu care provin din familii defavorizate.

Doamna le gătește, le oferă o masă caldă pe zi, îi duce la biserică duminica, îi educă (inclusiv educație sexuală) și are grijă de ei. La rândul lor, copiii realizează diverse obiecte de artizanat cu ajutorul șervețelelor, cum ar fi căni și tablouri pe care le dăruiesc (cum au făcut și de Crăciun).

Articol realizat de Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (29 votes cast)
Team Idella a premiat cele mai mari capturi din 2014, 5.0 out of 5 based on 29 ratings

Author Bio

Leave a reply