Team Idella la pescuit în Bosnia și Herțegovina

Fiecare drill lung și istovitor, fiecare pește băgat în minciog și, până la urmă, fiecare partidă de pescuit, nu sunt altceva decât momente unice în viața fiecărui pescar. Ce te faci însă când o partidă care începe lin, pe o vreme superbă, se transformă subit într-o aventură: corturi rupte de furtună, șoareci cu o poftă arzătoare pentru nadă și drill-uri ostenitoare, care se sfârșesc cu două recorduri personale?

Prin asta au trecut băieții de la Team Idella în cele șapte zile petrecute la pescuit în Bosnia și Herțegovina și, pentru că aventura merită din plin să fie auzită, am stat de vorbă cu Augustin Barac și Cosmin Miclosoni.

Bogdan Negrescu de la Carp Plus cu o captură

Bogdan Negrescu de la Carp Plus cu o captură

Bogdan Negrescu de la Carp Plus a prins 47 de crapi, o captură frumoasă

Bogdan Negrescu de la Carp Plus a prins 47 de crapi – o captură frumoasă

Cosmin Miclosoni de la Team Idella - captură crap

Cosmin Miclosoni de la Team Idella – captură crap

Augustin Barac: „O partidă de pescuit absolut superbă, cu multe capturi de peste 20 de kilograme”

„Drumul a fost în regulă, n-am avut parte de peripeții la vamă, și am ajuns pe o vreme superbă, caldă, frumoasă. Ca de fiecare dată, am «scanat» toate împrejurimile și am început să nădim.

Băieții de la Carp Plus au fost ca de obicei la înălțime și ne-au dat o nadă făcută după o rețetă specială pentru Team Idella. Le mulțumim că ne-au ajutat și de data aceasta. Pe lângă nada de la Carp Plus, am folosit boiliesuri și semințe constând în cânepă și alune tigrate.

Odată ce am terminat cu năditul, am și început partida de pescuit. Rezultatul? Aproximativ 150 de pești prinși în patru persoane.

Am fost trei băieți din Idella (eu, Mircea Rădulescu și Cosmin Miclosoni) și Bogdan Negrescu de la Carp Plus. Cosmin a prins în jur de 60 de crapi, din care opt bucăți peste 20 de kilograme, cel mai mic a fost de 11 kilograme și «cireașa de pe tort»: crapul de 27, 2 kilograme, un nou record personal pentru el.

Augustin Barac și Cosmin Miclosoni (Team Idella) pescuind crap la undiță

Augustin Barac și Cosmin Miclosoni (Team Idella) pescuind crap la undiță

Augustin Barac și Cosmin Miclosoni (Team Idella) cu doi crapi capturați

Augustin Barac și Cosmin Miclosoni (Team Idella) cu doi crapi capturați

La pescuit în Bosnia - captură crap (Cosmin Miclosoni - Team Idella)

La pescuit în Bosnia – captură crap (Cosmin Miclosoni – Team Idella)

Bogdan Negrescu de la Carp Plus a avut 47 de bucăți din care patru au cântărit peste 20 kilograme.

Eu am avut 20 de pești din care unul a fost de peste 20 de kg, iar Mircea Rădulescu a prins 32 de crapi din care unul a avut peste 20 de kilograme.

Am mai fost aici, nu e prima dată când vin. Însă, de data aceasta, a fost cu totul extraordinar. La prima ieșire aici am avut o partidă mult, mult mai slabă în sensul că avusesem în total aproximativ 8-10 pești, în două persoane.

Acum am stat o săptămână, am început pe o vreme frumoasă, după care a scăzut temperatura și s-a răcit foarte tare dintr-o dată. Balta a început să nu mai meargă chiar așa de bine. Cu toate astea, am nădit în continuare și încet, încet am început să-i adunăm lângă noi. Pescuitul a durat și ziua și noaptea, însă cel mai bine a mers pe timp de zi.”

Pescuit la crap în Bosnia (Augustin Barac - Team Idella)

Pescuit la crap în Bosnia (Augustin Barac – Team Idella)

Augustin Barac cu captură de crap (Team Idella)

Augustin Barac cu captură de crap (Team Idella)

Balta de pescuit crapi din Bosnia și Herțegovina

Balta de pescuit crapi din Bosnia și Herțegovina

Cosmin Miclosoni: „E visul crăparului să prindă crap de peste 20 de kilograme. Alții aleargă ani de zile să aibă o asemenea captură, însă eu am avut două în aceeași partidă!”

„Pentru mine a fost partida vieții. Am avut opt crapi peste 20 de kilograme, un record personal de 27,2 kilograme la crap, și un record la amur de 20,2 kilograme. Practic, două recorduri în aceeași partidă. A fost super! E visul crăparului să prindă crap de peste 20 de kilograme. Alții aleargă ani de zile să aibă o asemenea captură, însă eu am avut două în aceeași partidă.

Am avut parte și de o furtună, ne-a rupt puțin cortul, a scos picheții de la cort din pământ, atât de puternică era. Plus că ne-a aruncat bețele în apă.

În fiecare seară aveam parte de o grămadă de șoareci, mai mici și mai mari, care intrau în cort după mâncare pentru că tot ce lăsai afară topeau rapid. Ne-au intrat și în mașini la un moment dat. Atmosfera a fost, însă, superbă.

Pescuit de plăcere

Pescuit de plăcere

Captură de crap la pescuit de plăcere (Mircea Rădulescu)

Captură de crap la pescuit de plăcere (Mircea Rădulescu)

La începutul partidei, vremea a fost extraordinară, m-am aruncat și în apă, am făcut și baie. De fapt, l-am prins pe cel de 27,2 kilograme și de fericire am făcut un plonjon în apă.

După aceea, în jumătate de oră s-a schimbat tot. Când a pătruns masa de aer rece în cea de aer cald, a început să bată vântul și situația s-a întors la 180 de grade. Noaptea a fost ceață, frig, iar ziua…tot frig. Plus că ploaia era de fapt un fel de burniță.

Ce are special locul acesta față de altele? Are o densitate vastă de crap, sunt mulți crapi mari, iar balastiera are adâncimi variate, mult mai mari decât pe o baltă obișnuită. O altă caracteristică a balastierei este calitatea apei. E mult mai limpede, mai curată, altfel spus un mediu propice pentru creșterea crapilor și dezvoltarea lor, iar drill-urile sunt de-a dreptul spectaculoase. Am avut și drill-uri care au durat o oră, plus vreo trei sau patru dublu drill-uri.

Plănuim să mai facem încă o partidă anul acesta, poate găsim o rulotă de data asta. Chiar dacă n-o să mai fie atâta «nebunie», încercăm să ajungem pentru că locația e pur și simplu extraordinară. Într-o parte e pădure, iar lacul are o formă deosebită. E chiar foarte, foarte frumos!

Mircea Rădulescu, Cosmin Miclosoni și Augustin Barac - capturi de crap din balta din Bosnia

Mircea Rădulescu, Cosmin Miclosoni și Augustin Barac – capturi de crap din balta din Bosnia

Mircea Rădulescu - captură în timpul partidei de pescuit

Mircea Rădulescu – captură în timpul partidei de pescuit

Articol realizat de Roxana Muntean

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Team Idella la pescuit în Bosnia și Herțegovina, 5.0 out of 5 based on 26 ratings

Author Bio

Leave a reply