Szabo RobertPresedinte

Szabo Robert

Anul si data nasterii: 15 Aprilie 1987

Locatie: Timisoara

Ocupatie: Director Vanzari

 

 

De cat timp pescuiesti?

Pescuiesc de cand eram copil, tatal meu a fost mare pescar insa la capitolul capturi statea foarte prost. Totusi, pentru mine era fantastic sa prind pesti mici de fiecare data cand mergeam la pescuit.

Ce te-a motivat sa te apuci de pescuit?

Probabil excursiile in natura deoarece iubesc natura, aerul curat si nu in ultimul rand apa. Tin minte, cand eram copil am reusit sa prind un caras mare pe lacul Surduc la betele tatalui meu. De atunci, nu am ratat nici o iesire la pescuit.

Ai avut parte de moment importante la iesirile la pescuit?

Cum sa nu! Nu uit niciodata primul meu crap capturat pe lacul Ianova. Asta s-a intamplat acum foarte multi ani. Neavand scule adecvate, pescuiam cu o fixa de 4 metri pe care am transformat-o ulterior in lanseta, lipind inele si mulineta pe ea. Cum? Nu vreti sa stiti!

Fiind copil, am avut voie din partea parintilor sa folosesc o mulineta de plastic, dar cand am dat de crap, s-a dus  varful batului iar din mulineta au sarit toate arcurile, suruburile, partea buna este ca am reusit sa scot crapul cu tot cu lanseta rupta si fara mulineta. A fost o lupta pe cinste, memorablia!

Pe cine admiri cel mai mult cand vine vorba de pescuitul sportiv si de ce?

Pe vremea cand locuiam cu parintii, am avut un vecin mai in varsta, mare pescar la scobar. De fiecare data ma lua cu el, insa scobar nu a prins niciodata in preajma mea. Probabil pentru ca faceam prea multa galagie, dar il admir pentru ca nu s-a lasat pana cand nu a facut pescar din mine! A avut foarte multa rabdare sa ma invete tactici etc, i-au trebuit cativa ani si tot nu s-a dat batut. Este, si va ramane idolul meu.

Ai o locatie favorita de pescuit?

Sigur ca am, Dunarea. Niciodata nu sti ce te loveste. 😉

Ai si alte hobby-uri?

Da, ma uit des la filme.

Daca pe lume ar exista un singur loc de pescuit, care locatie ai prefera?

Orice loc salbatic fara urma de pescar. 😉

Cand mergi la pescuit, ce-ti place cel mai mult?

Natura, apa, aerul curat si adrenalina de a rata un peste mare. 😉

Ai avut si alte capturi interesante inafara de pesti?

Da! Batul unui pescar de pe malul celalalt. 😉

Momeala favorita?

Orice momeala facuta de mine. Satisfactia este mult mai mare prinzand cu propria nada decat cu una comerciala. Prefer sa pierd ani de zile pana imi perfectionez nada, dar cand incep sa prind, sa am  satisfactie adevarata!

Ai avut parte de moment jenante la pescuit?

La pescaria Giroc am luat o tranta pe malul abrupt cu borcanul de porumb in mana de am momit si malul pescarului de langa mine. 😉

Unde iti place sa pescuiesti, pe ape curgatoare sau pe ape statatoare?

Orice ape statatoare, si pe Dunare. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Szabo Robert, 5.0 out of 5 based on 7 ratings